Gabriela Firea: Aproape 1000 de copii bolnavi de gripă sezonieră, în București

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis că sunt înregistrate aproape 1000 de cazuri de gripă în școlile și grădinițele din București, în instituțiile de stat. Cifra rezultă din raportările de la cabinetelor medicale școlare și nu include cazurile prezentate în spitalele din subordonarea directă a Ministerul Sănătății.

„Avem raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră, în special la copii, deci aproape 1000 de cazuri. Pentru a face o comparație, pot să vă spun că anul trecut, la 1 februarie, aveam în București 817 cazuri. Este o ușoară creștere a numărului de îmbolnăviri, nu de speriat, din ceea ce spun medicii și specialiștii”, a declarat Gabriela Firea în cadrul unui Comandament de Urgență întrunit la Primăria Municipiului București.

Pe sectoare, situația îmbolnăvirilot de gripă se prezintă în felul următor: Sectorul 1 – 140 de cazuri, Sectorul 2 – 90 de cazuri, Sectorul 3 – 158 de cazuri , Sectorul 4 – 174 de cazuri , Sectorul 5 – 119 cazuri, Sectorul 6 – 233 de cazuri.

Gabriela Firea a transmi și că se cere insistent să fie închise școlile și grădinițele, dar a precizat că primăria poate face acest lucru, în cazul epidemiei de gripă, decizia îi revine Ministerului Sănătății.

„Nu Primăria Capitalei și nu primăriile de sector, care au în administrare școlile, pot să decidă momentul în care se întrerup cursurile într-un sector, respectiv în Municipiul București. S-a făcut comparația cu acele zile în care Primăria Capitalei a întrerupt cursurile, de comun acord cu primarii de sector, deoarece erau intemperii, zăpada era de zeci de centimetri și afară foarte frig, minus 20-25 de grade. Atunci aveam noi atribuții să închidem școlile și grădinițele, acum, având în vedere că este o problemă de sănătate, gravitatea acesteia o poate stabili doar Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică și să comunice Inspectoratului general și Inspectoratelor de sector care este conduita pe care trebuie să o avem în perioada următoare. Nu trebuie să ne alertăm inutil, dar nici nu trebuie să spunem că nu se întâmplă nimic”, a spus Gabriela Firea.

Primarul General al Bucureștiului a precizat și că cifra se poate schimba în cursul după-amiezii, pe măsură ce sunt raportate noi cazuri.

.

.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.