GCS: 26 de paturi libere la ATI pentru pacienții COVID-19, la nivel național. Care este situația în Capitală

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, marți, că, la acest moment în Capitală mai sunt 11 locuri libere în secțiile ATI COVID, iar la nivel național mai sunt disponibile 26 paturi ATI pentru bolnavii infectați cu SARS-CoV-2, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

“În data de 28 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1336 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1267 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări”, potrivit unui comunicat al GCS.

În București sunt avizate de către Direcția de Sănătate Publică 276  de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

“La nivel național sunt libere 26 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 11 paturi libere la acest moment”, arată sursa citată.

Potrivit GCS, se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

“Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, explică GCS.

Situația paturilor ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

  • Argeș – 4
  • Brașov -3
  • București – 11
  • Caras Severin – 2
  • Constanta – 1
  • Dolj -4
  • Harghita – 1

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.