GCS: Doar opt paturi libere la ATI pentru pacienții COVID, la nivel național, dintre care două în Capitală

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că, la acest moment în Capitală mai sunt doar două locuri libere în secțiile ATI COVID, iar la nivel național mai sunt disponibile opt paturi ATI pentru bolnavii infectați cu SARS-CoV-2, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

“În data de 3 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1431 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 118 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 53 sunt în București. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale”, potrivit unui comunicat al GCS.

La acest moment, 1440 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de către Direcția de Sănătate Publică 313  de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

“La nivel național sunt libere 8 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în București sunt 2 paturi ATI libere”, arată sursa citată.

Potrivit GCS, se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

“Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, explică GCS.

Situația paturilor ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

  • Brașov-1
  • București-2
  • Prahova-1
  • Tulcea-4

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.