GCS: Niciun pat liber la ATI COVID în spitalele din România

Joi, în spitalele din România nu era disponibil niciun pat la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, a informat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

”În 11 noiembrie, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.721 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 392 de paturi ATI pentru pacienții cu COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 171 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, iar aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale, spun autoritățile”, transmite GCS.

La acest moment, 1.772 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

”La  nivel național, la acest moment nu este disponibil niciun pat liber de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, informează GCS.

Potrivit sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

”Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, mai arată sursa citată.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.