GCS: Niciun pat liber la ATI pentru pacienții COVID la nivel național

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că, la acest moment, atât la nivel national, cât și în Capitală, nu mai sunt locuri libere în secțiile ATI COVID, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

“În data de 5 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1453 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 130 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 55 sunt în București. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale”, potrivit unui comunicat al GCS.

La acest moment, 1480 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de către Direcția de Sănătate Publică 313  de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

“Atât la nivel national, cât și în Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, arată sursa citată.

Potrivit GCS, se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

“Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, explică GCS.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.