Germania: Cel puţin 75 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 vor fi donate către ţările mai sărace

Germania a anunţat că intenţionează să doneze în 2022 cel puţin 75 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 către ţările mai sărace.

Ministrul Dezvoltării, Svenja Schulze, a declarat pentru seriviciul de ştiri Redaktionsnetzwerk Deutschland că ţinta de 100 de milioane de doze donate în 2021 a fost atinsă, informează dpa, potrivit Agerpres.

”Dar nu trebuie să ne oprim aici. În anul următor intenţionăm să donăm cel puţin încă 75 de milioane de doze”, a declarat oficialul.

Svenja Schulze a precizat însă că a convenit cu ministrul sănătăţii Karl Lauterbach că acest lucru nu trebuie să se facă în detrimentul vaccinării cetăţenilor germani.

”Ne vom ocupa de ambele lucruri: vom asigura necesarul de vaccinuri pentru propria populaţie şi pentru ţările mai sărace”, a mai afirmat ea.

Ministrul a respins totuşi apelurile mai vechi la suspendarea protecţiei patentelor pentru producătorii de vaccinuri.

”Aş fi deschisă la acest lucru dacă ne-ar ajuta acum. Dar producţia vaccinurilor moderne este atât de solicitantă din punct de vedere tehnic şi de complexă că această suspendare nu ar ajuta deloc”, a spus ea, potrivit sursei citate.

Oficialul pledează pentru o producţie globală în cooperare cu deţinătorii patentelor, precizând că Germania ajută la instruirea specialiştilor pentru fabrica de vaccinuri BioNTech plănuită în Rwanda.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.