Germania: Doza a patra de vaccin, necesară împotriva variantei Omicron, potrivit ministrului Sănătăţii, care susţine vaccinarea obligatorie

Ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a declarat, miercuri, că o a patra doză de vaccin va fi necesară pentru combatarea pandemiei de COVID-19 din cauza variantei Omicron mai contagioase a SARS-CoV-2, informează Reuters.

Ministrul a anunţat că Germania a comandat 80 milioane de doze de vaccin pe care Biontech îl dezvoltă în mod specific contra Omicron, iar acestea ar trebui să sosească în aprilie sau mai.

Germania a comandat, de asemenea, patru milioane de doze de vaccin Novavax, recent aprobat, şi 11 milioane de doze de vaccin Valneva, care aşteaptă autorizaţia de punere pe piaţă, a mai indicat Lauterbach, într-o conferinţă de presă.

Vaccinurile de la Novavax vor sosi în ţară în luna ianuarie, a indicat ministrul.

”O campanie ofensivă de administrare a dozelor booster este cel mai important zid de apărare al nostru în lupta împotriva (variantei) Omicron”, a subliniat ministrul.

Lauterbach şi-a arătat susţinerea faţă de obligativitatea generală de vaccinare, argumentând că, în lipsa ei, nu va fi posibilă gestionarea viitoarelor valuri de epidemie pe termen lung.

Potrivit lui Lothar Wieler, preşedintele Institutului Robert Koch (RKI) de boli infecţioase, varianta Omicron va fi responsabilă de majoritatea infectărilor cu coronavirus în Germania în trei săptămâni..

”Crăciunul nu ar trebui să devină scânteia care declanşează vâlvătaia Omicron”, a spus Wieler în aceeaşi conferinţă de presă, insistând că oamenii ar trebui să-şi limiteze contactele la minimum necesar.

Tot miercuri, Consiliul de Etică german s-a pronunţat în favoarea extinderii obligativităţii vaccinării de la sectoarele sensibile – unde a fost introdusă recent – la ”părţi semnificative din populaţie”, după cum transmite dpa.

O extindere a acestei cerinţe trebuie însoţită de o serie de măsuri, se arată în recomandarea adoptată cu o majoritate de voturi de acest consiliu consultativ.

În plus faţă de stocuri suficiente de vaccinuri la nivel naţional, oamenii ar trebui să aleagă liber serul cu care să se vaccineze. Consiliul mai recomandă emiterea de invitaţii directe cu programări personalizate, existenţa unui registru naţional de vaccinare cu date securizate, punerea la dispoziţie de informaţii comprehensibile.

Până marţi, 70,4% dintre germani primiseră numărul de doze recomandat pentru protecţia iniţială, iar cel puţin 32,6% şi doza booster.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.