Gheorghiță: 114.000 de doze de vaccin anti-COVID pentru copiii între 5 și 11 ani, recepționate pe 24 și 25 ianuarie

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a declarat că România va recepționa 114.000 de doze de vaccin anti-COVID pentru copiii din categoria 5-11 ani, pe 24 și 25 ianuarie.

„Pe 24 și 25 ianuarie, urmează să recepționăm două tranșe de vaccin pediatric de la compania Pfizer, în total fiind vorba de 114.000 de doze, care vor fi alocate către centrele regionale de depozitare, câte 12.000 de doze pentru fiecare centru regional de depozitare, respectiv Brașov, Cluj, Constanța, Iași, Timișoara și aproximativ 42.000 de doze vor veni la Institutul Cantacuzino, iar acestea vor fi repartizate ulterior către fiecare județ, în centrele de vaccinare”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță.

CNCAV a informat joi că vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani va începe în data de 26 ianuarie. Pentru vaccinarea acestei categorii de populație se va utiliza vaccinul anti-COVID Comirnaty-Pfizer/ BioNTech.

”Astăzi, 13 ianuarie 2022, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, pentru data de 26 ianuarie. Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național. Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) este optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare”, informează CNCAV.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.