Gheorghiță: Cel puțin 200 de cabinete de vaccinare, deschise în luna martie. 12.000 de persoane noi ar putea fi vaccinate zilnic

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, că în luna martie urmează să fie deschise cel puțin 200 de cabinete de vaccinare anti-COVID-19,  care ar putea asigura imunizarea a 12.000 de persoane noi, pe zi.

”În luna martie vom deschide noi cabinete de vaccinare, cel puțin 200 de cabinete de vaccinare, unde vom disitrbui vaccinuri de la Pfizer, conform calendarului de livrare, ceea ce va asigura un număr de aproximativ 12.000 de persoane noi care vor putea fi vaccinate zilnic. Posibilitatea de programare va putea fi disponibilă foarte probabil în prima parte a lunii martie, la finalul primei săptămâni, iar activitatea de vaccinare va începe din 15 martie, cel mai târziu. Este posibil să înceapă și mai devreme, în funcție de dozele pe care le vom avea disponibile și dacă nu vor apărea alte schimbări în calendarul de livrare (…) În luna aprilie intenționăm să deschidem toate cabinetele de vaccinare prevăzute la nivelul fiecărui județ”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Etapa a treia de vaccinare, în aprilie

”Tot în aprilie este prevăzută începerea etapei a treia. Noi credem că după jumătatea lunii aprilie vom putea atinge cel puțin 100.000 de persoane vaccinate zilnic, respectiv 50.000 de persoane cu prima doză și 50.000 de persoane cu a doua doză. În luna septembrie am putea atinge acel prag de imunitate colectivă, de cel puțin 60% – 70%, reprezentând un număr de aproximativ zece milioane de persoane”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.