Gheorghiță: Cetăţenii străini cu drept de şedere în România se vor putea programa direct în platforma de vaccinare anti-COVID

Cetăţenii străini cu drept de şedere în România, care nu deţin un CNP emis de autorităţile române,  se vor putea programa pentru vaccinarea împotriva noului coronavirus direct în platforma de vaccinare anti-COVID. Este anunțul făcut marți, în cadrul unei conferințe de presă, de coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

”Un alt element de noutate este legat de posibilitatea cetăţenilor străini de a se programa pe platformă, mă refer la cetăţenii străini cu drept de şedere în România, care nu deţin un CNP emis de autorităţile române. Vor putea să se programeze direct în platformă. Pentru aceştia va fi alocat un identificator unic, corelat cu documentele de identificare ale cetăţeanului străin, cu număr, serie de paşaport, de pildă. Data la care se va implementa, foarte probabil, această funcţionalitate va fi 10 aprilie”, a declarat marți col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.