Gheorghiţă, despre persoanele vaccinate anti-COVID cu Sinovac, Sinopharm şi Sputnik

Coordonatorul campaniei de vaccinare, col.dr. Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că cei care s-au vaccinat în alte ţări cu seruri care nu sunt recunoscute în România, cum ar fi Sinovac, Sinopharm şi Sputnik, se pot vaccina cu cele autorizate în Uniunea Europeană, după cel puţin 30 de zile de la completarea schemei de vaccinare pe care au făcut-o.

Gheorghiţă a explicat că în acest caz se pleacă de la principiul unei persoane care a avut trecere prin boală şi se poate vaccina cu schema completă.

„Un alt subiect este legat de persoanele care au fost vaccinate în afara ţării, cu vaccinuri neautorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului, de pildă, Sinovac, Sinofarm, Sputnik, practic vaccinuri care nu au fost autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului şi ca atare nu sunt recunoscute şi folosite în România. În aceste situaţii, la cerere, persoanele respective se pot revaccina, practic îşi reiau schema de vaccinare după minim 30 de zile de la completarea schemei pe care au efectuat-o cu acele tipuri de vaccinuri. Se pleacă de la principiul unei persoane care are istoric de trecere prin boală şi care se poate vaccina cu schemă completă”, afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, decizia a fost luată pentru că au fost primite multe solicitări în acest sens.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.