Gheorghiță: În prima săptămână din iunie am putea demara activitatea de vaccinare anti-COVID-19 a copiilor între 12 și 16 ani

Vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste între 12 și 16 ani cu vaccinul Pfizer ar putea începe în România în prima săptămână din iunie, dacă serul va fi aprobat în UE și pentru această categorie de vârstă, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România.

”Prima parte a lunii iunie. Daca se acordă pe 29 mai (autorizarea – n.r.), probabil că în prima săptămână a lui iunie putem să și demarăm această activitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță, joi seară, la un post de televiziune.

Gheorghiță a mai precizat că vaccinarea copiilor între 12 și 16 se poate face în centrele de vaccinare anti-COVID-19, dar trebuie să fie însoțiți de un părinte sau de un turore.

”Procedura e aceeași, schema de vaccinare e aceeași, doza este aceeași, protocolul rămâne la fel. Singura particularitate este prezența părintelui sau a tutorelui care trebuie să își dea acordul”, a mai subliniat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.