Gheorghiţă: Maratonul Vaccinării pentru Viață, un eveniment menit să transmită un mesaj ferm pentru sănătate, solidaritate şi siguranţă

„Maratonul Vaccinării pentru Viaţă”, care a început vineri în Bucureşti, transmite un mesaj cât se poate de ferm şi de clar pentru sănătate, solidaritate şi siguranţa tuturor, „în aceste momente extrem de dificile pentru ţara noastră”, a declarat preşedintele Comitetului naţional de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă.

Președintele CNCAV a menţionat că cele şase centre de vaccinare anti-COVID din cadrul maratonului au program non-stop, putându-se prezenta pentru imunizarea cu unul din cele patru tipuri de vaccin disponibile toate persoanele cu vârsta peste 12 ani.

„Se află alături de noi reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dr. Heather Patowitz, specialist în medicină primară şi de urgenţă. Cu o vastă experienţă în managementul dezastrelor şi urgenţelor medicale, doamna doctor a condus echipa de răspuns la pandemie din New York, iar prezenţa domniei sale alături de noi oferă un plus de profesionalism şi de exigenţă evenimentului, menit să susţină vaccinarea populaţiei României – soluţia sigură şi eficientă pentru limitarea răspândirii bolii, care din nefericire generează din ce în ce mai multe pierderi de vieţi omeneşti”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Președintele CNCAV a adăugat că, pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a procesului de vaccinare, cu sprijinul mediului academic medical, sub înaltul patronaj al Facultăţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, precum şi prin implicarea Colegiului Medicilor din Bucureşti, necesarul de personal din cele şase centre a fost suplimentat cu personal voluntar din UMF, inclusiv studenţii de la Secţia de Medicină Militară.

Un maraton pentru vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este organizat, de vineri până luni, în şase centre din Bucureşti.

Maratonul Vaccinării pentru Viață: Vaccinare, testare, informare la Biblioteca Națională a României

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București și Colegiul Medicilor din Municipiul București, împreună cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala Municipiului București, coordonează activitatea din centrul de vaccinare de la Biblioteca Națională a României, în cadrul Maratonului Vaccinării, ajuns la cea de-a 3-a ediție – Maratonul Vaccinării pentru Viață, ce se desfășoară în perioada 22-25 octombrie 2021.

La centrul de vaccinare Biblioteca Națională a României vor fi organizate 10 fluxuri de vaccinare, astfel:

  • 5 fluxuri de vaccinare cu ser Pfizer- BioNTecNumiți
  • 4 fluxuri de vaccinare cu ser Johnson&Johnson
  • 1 flux de vaccinare cu ser Moderna

Activitatea de vaccinare din cadrul centrului de la Biblioteca Națională a României se va desfășura de vineri, 22 octombrie, la ora 16:00 până luni, 25 octombrie, la ora 8:00.

Pe lângă acțiunea efectivă de vaccinare, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București și Colegiul Medicilor din Municipiul București vor organiza la Biblioteca Națională a României și un centru de testare, cu test rapid antigen COVID-19, pentru orice persoană care dorește să se testeze.

Mai mult, se va organiza o activitate de informare științifică în privința vaccinării, cu focus pe studenți, pentru a se răspunde la principalele întrebări pe care le au în privința vaccinării.

Activitatea de vaccinare în cadrul Maratonului Vaccinării, ajuns la cea de-a 3-a ediție – Maratonul Vaccinarii pentru Viață se va desfășura în șase centre de imunizare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.