Gheorghiță: Nu este admisibil să tolerăm decese cauzate de COVID-19

Președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), col.dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat că nu este admisibil să tolerăm decesele cauzate de COVID-19 care ar fi putut fi prevenite, afirmând totodată că măsurile luate în context de pandemie nu au cum să fie măsuri populare.

„În toată acestă perioadă, toate măsurile luate în context de pandemie nu au cum să fie măsuri populare, inclusiv vaccinarea. Din păcate, nu este o măsură populară şi vedem acest lucru în atitudinea unui segment populaţional destul de important. Toate aceste lucruri sunt demarate şi sunt organizate în beneficiul sănătăţii publice. Nu este admisibil să tolerăm decese, sute de decese, care altfel ar fi putut fi prevenite. Evident că în acest moment avem câteva măsuri la îndemână, nu sunt foarte multe, dar ele şi-au dovedit eficienţa. Cea mai importantă dintre aceste măsuri rămâne vaccinarea împotriva COVID-19, iar din acest punct de vedere obiectivul principal este să prevenim decesele, să salvăm vieţi”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, în cadrul conferinței comune cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piaţă Internă.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că a doua măsură foarte importantă în pandemie este legată de implementarea certificatului verde digital la nivel naţional, despre care a afirmat că nu este o măsură restrictivă.

„A doua măsură foarte importantă este cea legată de implementarea certificatului verde digital la nivel naţional. Trebuie să privim această măsură nu ca o măsură restrictivă, haideţi să schimbăm modul în care privim această măsură şi să înţelegem că este o măsură necesară de prevenire a infecţiei cu SARS-COV-2, chiar dacă nu este o măsură 100% eficientă, pentru că nu avem o măsură 100% eficientă, indiferent care ar fi, fie că vorbim de testare, fie că vorbim de vaccinare, fie că vorbim de istoricul de trecere prin boală, niciuna dintre aceste măsuri nu oferă garanţii 100% individuale, însă ele şi-au dovedit eficienţa şi beneficiul la nivel de sănătate publică şi la nivel de sănătate a comunităţii”, a afirmat președintele CNCAV.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.