Gheorghiță: Numărul cazurilor de COVID-19 va continua să crească. Jumătate dintre români, fără protecție împotriva virusului SARS-CoV-2

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marți, că numărul cazurilor de COVID-19 va continua să crească, având în vedere că jumătate dintre români nu au nicio formă de protecție împotriva virusului SARS-CoV-2.

“Astăzi avem peste 3.900 de cazuri confirmate cu Sars-Cov-2, în condițiile în care vorbim de o rată de pozitivare a testelor de 8,2%. În ziua precedentă am avut de două ori mai puține cazuri cu aceeași rată de pozitivare, ceea ce mă face să cred că în perioada următoare creșterea cazurilor se va menține, nu se întrevede o stagnare a creșterii numărului de cazuri. Situația este explicată în primul rând prin faptul că varianta Delta a devenit dominantă inclusiv în România și, de asemenea, unul din doi români nu au niciun fel de protecție față de această boală, nu au fost vaccinați sau nu au trecut prin boală. Chiar în marile aglomerări urbane unde rata de imunizare colectivă, fie prin boală, fie prin vaccinare este de 50% poate peste 60%, sute de mii de persoane nu au niciun fel de protecție. Mesajul este foarte clar, respectarea măsurilor de protecție și vaccinarea, reduc riscul de infecție, riscul de a face o formă gravă și de a muri de COVID-19″, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.