Gheorghiță: Numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 va fi depășit, sâmbătă, de cel al persoanelor vaccinate

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, anunţă că, sâmbătă, numărul persoanelor vaccinate împotriva noului coronavirus îl va depăşi pe cel al persoanelor infectate cu SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei.

”Într-un an de pandemie, aproape, s-au înregistrat circa 774.000 de cazuri, raportate desigur, iar în mai puţin de două luni de la debutul campaniei de vaccinare astăzi avem 771.000 de persoane vaccinate, dintre care circa 550.000  sunt vaccinate cu a doua doză, deci practic cu schemă completă. Cred că e foarte bine că suntem pe acest drum şi sunt convins că, cu fiecare persoană în parte care se va adresa către un centru de vaccinare, vom reuşi să redobândim controlul asupra vieţilor noastre şi să putem controla noi pandemia”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la un post de televiziune.

Potrivit datelor autorităţilor, până vineri, în România au fost vaccinate  771.239 de persoane. Campania de vaccinare a început în 27 decembrie cu vaccinul Pfizer şi a continuat în 4 februarie cu Moderna şi apoi în 15 februarie cu AstraZeneca.

Tot până vineri, 774.555 persoane s-au infectat cu SARS-CoV-2 de la debutul pandemiei, în țara noastră.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.