Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală din populaţia eligibilă, de peste 12 ani, este de 42%

vaccinare-coronavirus

Rata de acoperire vaccinală din populaţia totală a României de peste 19,3 milioane de locuitori este, în prezent, de 36,5%, a precizat, marţi, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

„Până la data de 1 noiembrie au fost vaccinate la nivel naţional cu cel puţin o doză peste 7.053.000 de persoane. Din acestea, peste 6,3 milioane de persoane sunt persoane vaccinate în momentul de faţă cu schemă completă. Practic, rata de acoperire vaccinală din populaţia totală a României de peste 19,3 milioane de locuitori este de 36,5%. Însă, uitându-ne la populaţia eligibilă, peste 12 ani, această rată de acoperire vaccinală este de 42%, iar din populaţia adultă, peste 18 ani, rata de acoperire vaccinare este de 45%”, a declarat președintele CNCAV într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Gheorghiță a adăugat că Bucureştiul are o acoperire vaccinală de peste 62% din populaţia eligibilă, de peste 12 ani, fiind urmat de judeţul Cluj, cu 55%, şi judeţul Constanţa, cu 50%.

„Mai avem 13 judeţe care au o rată de acoperire vaccinală între 40% şi 50%, 21 de judeţe – între 30% şi 40% şi au mai rămas cinci judeţe care au acoperire vaccinală între 25% şi 30%”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.