Gheorghiță: România va avea, probabil, o rată de vaccinare de 20% pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a declarat că rata de vaccinare anti-COVID în rândul copiilor din categoria de vârstă 5-11 ani la care se va ajunge, probabil, va fi de 20%, ceea ce înseamnă în jur de 250-260 de mii de copii.

„La nivel național, sunt 1,2 milioane de copii din grupa de vârstă 5-11 ani. Din estimările efectuate de Comitetul Național de Vaccinologie, bazându-ne pe intenția de vaccinare exprimată în mai multe sondaje de opinie, rata de vaccinare la care se va ajunge, probabil, la această grupă de vârstă este de 20%, ceea ce înseamnă în jur de 250-260 de mii de copii”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță.

De asemenea, col. dr. Valeriu Gheorghiță a spus că recomandarea „primordială” de vaccinare este „către acei copii vulnerabili, care sunt în evidență cu afecțiuni cronice, supraponderali, cu obezitate, cu afecțiuni cardiovasculare, diabet, boli cronice renale, cu neoplazii, afecțiuni oncologice, hematologice sau de organe solide, bolile asociate cu imunodeficiențele cu care copilul se naște și care îi conferă un risc crescut de a face o formă gravă în urma îmbolnăvirii”.

Col. dr. Valeriu Gheorghiță a precizat însă că accesul la vaccinul anti-COVID pentru categoria de vârstă 5-11 ani este universal, pentru toți copiii care doresc să se vaccineze, pentru care părinții doresc să opteze pentru această decizie de vaccinare, „însă în această situație, ținând cont și de numărul limitat de doze, noi recomandăm, în primă etapă, celor care au nevoie cât mai rapidă de vaccinare”.

CNCAV a informat joi că vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani va începe în data de 26 ianuarie. Pentru vaccinarea acestei categorii de populație se va utiliza vaccinul anti-COVID Comirnaty-Pfizer/ BioNTech.

”Astăzi, 13 ianuarie 2022, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, pentru data de 26 ianuarie. Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național. Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) este optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare”, informează CNCAV.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.