Gheorghiţă: România va creşte pragul de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca în funcţie de decizia Agenţiei Europene a Medicamentului

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a precizat, marţi, că există date noi în privinţa eficacităţii vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 65 de ani şi, în măsura în care acestea vor fi acceptate de Agenţia Europeană a Medicamentului, atunci şi România va creşte pragul de vârstă, situat actualmente între 18 şi 55 de ani.

“Cu siguranţă vom reevalua datele ştiinţifice disponibile. Vă reamintesc că în luna februarie există date noi referitoare la eficacitatea vaccinului produs de compania Oxford AstraZeneca, date care sunt în momentul de faţă în curs de publicare. Acestea vor fi trimise şi către Agenţia Europeană a Medicamentului. În momentul în care vor fi acceptate, şi România, probabil, va creşte acest prag al vârstei la 65 de ani sau chiar peste, dacă datele disponibile vor fi în conformitate cu rata de eficacitate care să ne permită aceste decizii. Deci este un aspect la care ne uităm cu foarte mare seriozitate şi, în momentul în care datele disponibile ne vor permite această decizie, vom face acest lucru cu prioritate”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

În momentul de faţă, persoanele cu vârste între 18 şi 55 de ani pot fi vaccinate cu serul Oxford AstraZeneca, în două doze administrate la opt săptămâni distanță.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.