Gheorghiță: Săptămânal va fi emis un mesaj Ro-Alert despre importanţa respectării măsurilor de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2

Președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că săptămânal va fi emis un mesaj Ro-Alert despre importanţa respectării măsurilor de prevenire, a informării din surse oficiale, precum şi recomandarea de vaccinare anti-COVID. Un astfel de mesaj a fost transmis deja miercuri.

„În cadrul CNCAV am agreat să transmitem săptămânal un mesaj prin sistemul Ro-Alert în care să transmitem importanţa respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2 şi de informare din surse oficiale, precum şi recomandarea foarte fermă de vaccinare. Mai mult decât atât, vor fi transmise mesaje şi prin intermeniul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către pacienţii cu afecţiuni cronice, care se află în evidenţa CNAS cu afecţiuni cronice”, a declarat Gheorghiţă, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Președintele CNCAV a precizat că medicii de familie vor vorbi cu pacienţii lor vulnerabili şi le vor explica importanţa vaccinăriianti-COVID.

„Fac un apel şi voi avea întâlniri în perioada următoare şi cu reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi cu boli cronice pentru a susţine acest demers şi a transmite un mesaj foarte clar şi foarte ferm de adresabilitate către vaccinare a celor vulnerabili. De asemenea, prin intermediul asistenţilor comunitari, iar colegii din reţeaua primară de medicină de familie, am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii medicilor de familie în CNCAV şi am căzut de acord că una dintre modalităţile prin care putem să creştem conştientizarea importanţei şi a beneficiilor vaccinării ar fi contactarea individuală a oamenilor, a pacienţilor, din listele proprii, în mod deosebit a celor vulnerabili care să se facă în perioada următoare prin intermediul medicilor de familie”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

De altfel, în timpul conferinţei de presă a fost primit şi mesajul RO-Alert: „În contextul creşterii accelerate a ratei de infectare la nivel naţional cu virusul Sars-COV-2, pentru protejarea sănătăţii dumneavoastră şi a celor din jur, informaţi-vă din surse oficiale şi respectaţi măsurile igienico-sanitare şi de distanţare fizică. Alegeţi să vă vaccinaţi acum împotriva COVID-19”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.