Gheorghiță: Strategia de vaccinare, la nivel mondial, se va schimba în perioada următoare

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a declarat că strategia de vaccinare, la nivel mondial, se va schimba în perioada următoare, fiind luate în calcul două abordări, respectiv a unui vaccin multivalent și a unui vaccin care să acopere toate potențialele variante care vor circula.

Astfel, col. dr. Valeriu Gheorghiță a explicat că una dintre abordări ar fi dezvoltarea unui vaccin multivalent, adică unul care va conține proteine sau antigene pentru toate variantele virale circulante, în aceeași doză, pentru a avea o acoperire mai bună pentru toate variantele.

De asemenea, cealaltă posibilitate este un vaccin care să acopere toate potențialele variante care vor circula – un vaccin cu o acoperire foarte largă, care se bazează pe întreg virionul (virusul), care are mai multe tipuri de proteine, astfel încât nu va mai ținti numai proteina Spike, proteina de suprafață.

„În momentul de față se desfășoară aceste cercetări și probabil că în funcție de evoluția epidemiologică și de ce tipuri de variante vor mai circula se vor lua astfel de decizii”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.