Gheorghiță: De la un caz pozitiv cu varianta Delta se poate ajunge la 390.000 de persoane infectate în două luni

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marți, că varianta Delta a coronavirusului, dominantă în România odată cu izbucnirea valului patru al pandemiei, se transmite cu rapiditate.

„Varianta Delta este dominantă. După opt cicluri repetitive de transmitere, de la un caz cu varianta Alfa se ajunge în circa două luni la alte 266 de noi cazuri de boală, spre deosebire de varianta Delta unde, de la un caz pozitiv, se poate ajunge la peste 390.000 de persoane infectate în același interval de timp. Deci, de peste 1.500 de ori de persoane infectate în aceeasi perioadă de timp, pentru că varianta Delta e mult mai transmisibilă”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

„Transmiterea variantei Delta e similară cu transmiterea bolilor copilariei, precum pojar, vărsat de vânt”, a adăgat Valeriu Gheorghiță.

„În următoarele luni, acolo unde există aglomerări de persoane, interacțiune crescută și expunere frecventă, aproape nicio persoană care nu are niciun fel de protecție nu va scăpa neinfectată”, a avertizat Gheorghiță.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.