Gheorghiță: Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani ar putea începe din trimestrul trei

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat, joi seară, că în România vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse în 12 și 15 ani ar putea debuta în al treilea trimestru din anul 2021.

”Estimăm ca într-o perioadă medie de două luni vom avea autorizarea oficială, atât de la Agenţia Americană pentru Medicamente, cât şi de la Agenţia Europeană, aşa încât vom putea şi noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea şi celor care doresc cu vârsta sub 15 ani, să se vaccineze, între 12 şi 15 ani”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la un post de televiziune.

Pfizer Inc și BioNTech SE au anunțat, miercuri, că vaccinul anti-COVID-19 produs de cele două companii s-a dovedit sigur și eficient în cadrul studiului efectuat asupra a 2.260 de copii cu vârste cuprinse în 12 și 15 ani, generând răspunsuri robuste de anticorpi și deschizând calea către solicitarea unei autorizații de utilizare în SUA.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a mai declarat că putem scăpa de pandemie dacă ne vaccinăm şi dacă respectăm regulile.

”Cred că datele comunicate de Centrul American de Control al Bolilor şi anume că prin vaccinare, după cele două doze, se reduce cu cel puţin 90 la sută transmiterea este un beneficiu cât se poate de important astfel încât ne aduce o perspectivă clară, certă indibitabilă, de a pune capăt acestei pandemii. Avem două condiţii de îndeplinit: să mai răbdăm o vreme şi să respectăm cu stricteţe aceste măsuri de prevenţie şi să ne vaccinăm într-un timp cât mai scurt, cât mai mulţi dintre noi şi în felul acesta, cu siguranţă, vom reuşi să stăpânim şi să controlăm mai bine această pandemie şi să ne întoarcem la normalitatea noastră”, a declarat Gheorghiţă.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, până în prezent, în România, câteva mii de persoane, majoritatea cu unele boli cronice, cu vârste de 16-18 ani, s-au vaccinat deja împotriva COVID-19.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.