Gheorgiță: Aproape 9400 de copii, cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, au fost vaccinați anti-COVID-19 până acum în România

Aproape 9.400 de copii, cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, au fost vaccinați anti-COVID-19 la nivel național din data de 2 iunie, când a început imunizarea pentru această categorie de vârstă, și până în prezent, a anunțat, marți, președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiță.

Cei mai mulți adolescenți au fost vaccinați în Capitală, a precizat medicul militar.

”Pe 2 iunie a început activitatea de vaccinare și pentru copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Până astăzi, 8 iunie, ora 12.00, au fost vaccinați 9.394 de copii, cei mai mulți fiind în municipiul București (2.315), urmat de județul Cluj (856), Ilfov (439), Timiș (433) și Iași (370)”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Președintele CNCAV a prezentat și situația din alte state europene care au început sau se pregătesc să înceapă imunizarea adolescenților.

”La nivelul celorlalte țări ale Uniunii Europene, Franța va începe activitatea de vaccinare pentru această grupă de vârstă pe data de 15 iunie, Germania și Polonia au declarat ă au început pe data de 7 iunie, de asemenea, Lituania va începe în decursul lunii iunie, iar Austria își propune ca până la sfârșitul lunii august să atingă peste 340.000 de copii, cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani ca obiectiv de vaccinare. Ungaria a început să vaccineze tinerii între 16 și 18 ani de la mijlocul lunii mai. Fiecare țară are propria strategie de vaccinare, iar progresiv, grupele de vârstă eligibile sunt incluse în programul de vaccinare”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.