Ghid de luptă împotriva COVID-19 lansat de Centrul de îngrijire a vârstnicilor de la Valea Izvoarelor

Rezidenţa Valea Izvoarelor din comuna Sânpaul, județul Mureș, unde sunt îngrijiţi 120 de vârstnici, a lansat broşura „Managementul crizei epidemiologice generate de COVID-19 în rezidenţele pentru vârstnici”, primul ghid de luptă împotriva noului coronavirus, care cuprinde cele mai bune practici pentru protejarea seniorilor şi care va fi pus la dispoziţie gratuit tuturor centrelor din ţară.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Valea Izvoarelor, citat de Agerpres, broşura conţine instrucţiuni bazate pe recomandările specialiştilor şi pe experienţa concretă a Rezidenţei Valea Izvoarelor din ultimele luni în gestionarea riscului de apariţie a cazurilor de infectare cu noul coronavirus în rândul beneficiarilor şi personalului medical şi auxiliar.

Potrivit conducerii centrului, broşura „Managementul crizei epidemiologice generate de COVID-19 în rezidenţele pentru vârstnici” poate fi accesată gratuit, în format tipărit sau în format electronic, de către orice rezidenţă pentru vârstnici din ţară.

„Sperăm ca prin acest cumul de informaţii să putem ajuta centrele de îngrijire a vârstnicilor să implementeze cele mai bune măsuri pentru a-i proteja pe părinţii şi bunicii din judeţul nostru împotriva temutului virus SARS-CoV-2. Dorim să le mulţumim pe această cale tuturor celor care au contribuit: angajaţi, medici şi specialişti, autorităţile locale precum DSP Mureş şi Primăria Sânpaul, dar şi familiile rezidenţilor care ne-au susţinut permanent în această perioadă”, a afirmat Călin Sarchiz, CEO al Asociaţiei Valea Izvoarelor.

Conducerea rezidenţei a precizat că numărul mare de focare de COVID-19 din diferite centre de îngrijire a vârstnicilor din ţară şi din străinătate a demonstrat importanţa respectării metodelor de prevenţie împotriva răspândirii coronavirusului.

Membrii asociaţiei consideră că respectarea tuturor normelor şi recomandărilor venite de la autorităţi, comunicarea în permanenţă cu autorităţile locale şi cu instituţiile implicate în gestionarea crizei epidemiologice sunt instrumentele care contribuie decisiv la prevenirea contaminării cu noul virus SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.