Ghidul privind siguranța pacientului în anestezie-terapie intensivă, publicat în Monitorul Oficial

În Monitorul Oficial a fost publicat astăzi Ordinul ministrului sănătății nr. 398 din 20 martie 2019 pentru aprobarea Ghidului privind siguranța pacientului în anestezie-terapie intensivă.

Ghidul privind siguranța pacientului în ATI este compus din: lista de verificare a echipamentului de anestezie; lista OMS pentru verificarea siguranței intervenției chirurgicale; culorile standard de fundal pentru etichetarea seringilor cu medicamente; liste de verificare pentru situații de urgență în anestezie; standarde internaționale pentru practica medicală în siguranță în anestezie; modelul de raport anual privind siguranța pacienților în secția sau compartimentul ATI; modelul fișei de predare-primire a pacientului într-o secție non-ATI.

Important de reținut, măsurile specifice destinate îmbunătățirii siguranței pacientului în ATI, prevăzute în Ghid, au caracter obligatoriu pentru toate compartimentele de ATI din cadrul unităților sanitare (inclusiv cele private).

Proiectul ghidului devenit de astăzi obligatoriu a fost elaborate de Comisia de ATI a Ministerului Sănătății și de Societatea Română de Anestezie-Terapie Intensivă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.