Glenmark își lansează o subsidiară de inovație farmaceutică

Compania indiană Glenmark Pharmaceuticals anunță lansarea unei companii de inovație farmaceutică. Aceasta va avea sediul principal în Statele Unite, la Paramus, New Jersey. Global, compania va avea două centre de cercetare-dezvoltare în Elveția, unul la Mahape, în India, precum și o unitate de producție a medicamentelor biologice, tot în Elveția. În noua companie vor lucra aproximativ patru sute de oameni. Conducerea subsidiarei de inovație a companiei Glenmark va fi asigurată de Alessandro Riva, medic, în prezent vicepreședinte executiv și responsabl cu terapiile oncologice și celulare la Gilead Sciences. Acesta se va alătura noii companii începând la 2 aprilie 2019.

Glenmark a fost înființată în India, în 1977, ca o companie producătoare de medicamente generice și de ingrediente farmaceutice active. Inițial, compania producea medicamente pentru piețele din India, Russia și Africa, în ultimul deceniu extinzându-se și pe piețele americană și europeană.

Compania Glenmark va transfera către noua subsidiară portofoliul de medicamente aflate în diverse stadii de cercetare clinică sau preclinică, din care trei sunt deja în faza 2b. În oncologie, sunt GBR 1302, un anticorp evaluat pentru cancerul de sân HER2-pozitiv, și GBR 1342, un anticorp anti-CD38 și CD3, pentru mielomul multiplu și nu numai, ambele aflate în faza 1 de studiu clinic. În imunologie, este GBR 830, un anticorp monoclonal pentru dermatita atopică moderat-severă, aflat în stadiul 2b. În terapia durerii, sunt în studiu clinic GRC 27864, un inhibitor oral selectiv al sintetazei 1 a prostaglandinei E microzomale, pentru durerea osteoarticulară, aflat în stadiul 2b, și GRC 17536, un antagonist de TRPA1, în stadiul 2a de cercetare clinică la pacienții cu neuropatie diabetică dureroasă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.