Google va avertiza despre valurile de căldură extremă cetățenii din zonele afectate

Internauții vor avea acces la informații cu privire la riscurile legate de căldura provocată de fenomenele meteo extreme și resursele pentru a le atenua impactul pe măsură ce criza climatică va continua să devasteze multe părți ale lumii cu perioade caniculare precum cele din vara trecută în Europa.

Google va începe să integreze avertismentele de căldură extremă în rezultatele căutării, a anunțat compania.

Vor fi atașate și soluții în browser

„Evenimentele meteorologice extreme – cum ar fi valurile de căldură prelungite și inundațiile cauzate de furtunile mari – devin din ce în ce mai frecvente în mai multe locuri, în parte din cauza schimbărilor climatice.

Pe măsură ce aceste apariții cresc, găsim modalități în care tehnologia noastră poate ajuta oamenii și orașele să reducă riscurile – de la urmărirea incendiilor de vegetație cu imagini prin satelit și utilizarea învățării automate până la îmbunătățirea acurateței alertelor de inundații .

Astăzi, împărtășim un set de inițiative axate pe a ajuta comunitățile să se pregătească și să se adapteze la efectele creșterii căldurii. Aceasta include noi alerte de căldură extremă în Căutare pentru a menține oamenii în siguranță și instrumente bazate pe inteligență artificială pentru a ajuta comunitățile să facă față temperaturilor mai ridicate. În plus, sprijinim mai multe organizații care iau măsuri pentru a aborda căldura extremă”a declarat Kate Brandt, Chief Sustainability Officer al Google, într-o postare recentă pe blogul companiei.

Căldura extremă, responsabilă pentru jumătate de milion de decese anual

Potrivit companiei, căldura extremă este responsabilă pentru aproape jumătate de milion de decese în fiecare an; un număr care se așteaptă doar să crească în anii următori. De înțeles, oamenii care suferă de condiții extreme de căldură au mai multe șanse să caute online resurse legate de căldură, lucru pe care Google dorește să acorde prioritate și să pună în prim-plan cele mai pertinente informații.

Cum vor informa noile alerte

Alerte Google pentru căldură extremă

Noile alerte, cărora nu li s-a dat o dată specifică de lansare, vor fi încorporate în rezultatele căutării atunci când cineva caută termeni legați de căldură extremă, spre exemplu „val de căldură”.

„Pentru a scoate la iveală informații autorizate și utile în aceste momente, lansăm noi alerte de căldură extremă în Căutare în lunile următoare.

Când oamenii caută informații despre căldură extremă, vor vedea detalii despre momentul în care se preconizează că va începe și se va încheia un val de căldură, sfaturi pentru a vă menține rece și problemele legate de sănătate de care trebuie să fie conștienți – toate afișate vizibil în rezultatele căutării.

Pentru a ne asigura că informațiile sunt relevante și exacte, lucrăm cu Rețeaua de informații despre sănătatea globală a căldurii”, a adăugat reprezentantul.

Ce altceva putem face pentru a ajuta la atenuarea căldurii extreme?

Vedere Google Environmental Insights Explorer’s Tree Canopy a orașului Lisabona

Pe lângă noile alerte, Google lucrează și la extinderea Environmental Insights Explorer , care este un instrument pe care guvernele și organizațiile comunitare îl pot folosi pentru a afla despre riscurile legate de climă, precum și despre oportunitățile de atenuare.

Un astfel de exemplu este vizualizarea Tree Canopy de la Google, care folosește datele din satelit și instrumentele AI de la Google pentru a identifica umbra copacilor, o modalitate naturală și eficientă de a reduce numărul și intensitatea „insulelor de căldură” dintr-un oraș, produse de clădiri și drumuri care absorb o cantitate mai mare cantitatea de căldură de la soare decât mediul înconjurător.

Acest instrument poate servi drept ajutor esențial pentru autoritățile localităților atunci când dezvoltă parcuri și copaci pentru a identifica zonele care au cea mai mare nevoie.

„Orașele caută, de asemenea, modalități de a preveni „insulele de căldură”, care sunt zone urbane care se confruntă cu temperaturi mai ridicate din cauza structurilor – cum ar fi drumurile și clădirile – care absorb căldura și o reemit. O strategie pentru a ajuta la scăderea temperaturii este creșterea acoperirii copacilor în aceste zone.

Tree Canopy, parte din Environmental Insights Explorer , combină AI și imaginile aeriene, astfel încât orașele să își poată înțelege acoperirea actuală a copacilor și să planifice mai bine inițiativele de silvicultură urbană. Cu această extindere, are potențialul de a ajuta orașele să creeze medii mai reci pentru sute de milioane de oameni” anunță compania.

 

Google

„O altă strategie de abordare a „insulelor de căldură” este construirea infrastructurii care menține temperaturile interioare mai reci, cum ar fi acoperișurile reci. Acoperișurile reci sunt proiectate să reflecte lumina soarelui și să absoarbă mai puțină căldură și au un impact deosebit în comunitățile care nu au acces la aer condiționat de încredere. La începutul acestei luni, am spus că explorăm modul în care tehnologia noastră , cum ar fi algoritmii AI și imaginile aeriene, poate ajuta mai multe locuri să implementeze acoperișuri cool.

Suntem capabili să cartografiam reflectivitatea solară a orașelor, astfel încât planificatorii urbani și guvernele să poată identifica zonele care ar beneficia cel mai mult de pe urma acoperișurilor reci. În curând vom începe pilotarea acestui instrument cu anumite orașe

(…) Împreună, aceste eforturi vor ajuta oamenii și comunitățile din întreaga lume să se adapteze la creșterea temperaturilor. Vom continua să găsim noi moduri în care tehnologia și instrumentele noastre pot aduce informații relevante și în timp util despre vremea extremă pentru miliarde de oameni și pot ajuta orașele și organizațiile să construiască infrastructură care atenuează efectele schimbărilor climatice pentru toată lumea” transmite Google.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.