Granturi pentru cercetare în diabetul zaharat acordate de Asociația Americană de Diabet

Asociația Americană de Diabet (ADA) a anunțat cei trei câștigători ai granturilor în valoare de aproape cinci milioane de dolari, pentru cercetare inovativă în domeniul diabetului.

 

Calea către stoparea diabetului

 

Prestigioasele burse „Pathway to Stop Diabetes” se acordă anual, din 2014. Anul acesta, cei trei câștigători vor primi fiecare câte un grant în valoare totală de 1,6 milioane de dolari pe o perioadă de cinci ani. Prin intermediul acestor burse, ADA își propune să sprijine inovația în domeniul cercetării fundamentale, cercetării clinice, tehnologiei, îngrijirii și descoperirii unor noi tratamente pentru diabet.

Granturile „Pathway to Stop Diabetes” includ trei categorii distincte: Inițiator – pentru tinerii absolvenți ai școlilor postdoctorale care fac tranziția către cercetare fundamentală; Accelerator – pentru accelerarea carierelor tinerilor cercetători cu un viitor promițător în domeniul diabetului; Vizionar – pentru oamenii de știință care activează într-un alt domeniu, dar care sunt interesați să-și extindă expertiza în domeniul diabetului.

 

Cercetări câștigătoare

 

Anul acesta, ADA a acordat două burse de tip Accelerator și una de tip Vizionar.

Bursele Accelerator au fost acordate lui Ebony B. Carter, pentru un proiect de cercetare clinică intitulat: „Schimbare țintită a stilului de viață și îngrijire prenatală pentru femeile obeze la risc înalt de a dezvolta diabet gestațional – un studiu randomizat” și lui Matthew J. Webber, pentru un proiect de bioinginerie denumit: „Intervenții în caz de hipoglicemie cu dispozitive de livrare a glucagonului sensibile la glucoză”.

Bursa Vizionar a fost câștigată de Sarah A. Tishkoff, pentru proiectul său de cercetare fundamentală denumit: „Factori genetici de risc pentru diabet în populația cu descendență africană”.

 

Au început înscrierile pentru anul viitor

 

Proiectele câștigătoare sunt selectate de Grupul de consiliere și mentorat al ADA, care include oameni de știință si cercetători eminenți din zona diabetului și din alte specialități. Aproximativ 100 de proiecte aplică la aceste burse în fiecare an. Fiecare proiect trebuie să fie nominalizat de o instituție academică acreditată de cercetare din SUA, iar fiecare instituție poate să nominalizeze un singur candidat pe an.

Odată cu nominalizarea proiectelor câștigătoare pe anul 2019, ADA a început sa primească nominalizările pentru granturile care vor fi acordate anul viitor. În fiecare an, competiția pentru aceste burse este strânsă. În afară de susținerea financiară a cercetării inovative în domeniul diabetului, bursierii ADA beneficiază de mentorat și de acces la o rețea importantă de potențiali colaboratori.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.