Grecia raportează primul deces al unui bebeluş diagnosticat cu hepatită de cauză necunoscută

Grecia a înregistrat, miercuri, primul deces al unui bebeluş diagnosticat cu hepatită acută severă, a anunţat Agenţia Naţională de Sănătate (EODY) din această ţară, citată de Reuters.

Copilul, care avea vârsta de 13 luni, a fost spitalizat cu febră puternică şi a fost diagnosticat ulterior cu insuficienţă hepatică şi edem cerebral cauzat de hepatită acută severă, a precizat aceeaşi agenţie elenă.

Cazuri de hepatită severă declanşată în rândul copiilor cu vârste mici au fost raportate iniţial în luna aprilie în Marea Britanie şi, de atunci, în alte câteva zeci de ţări.

În iunie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că 33 de ţări au raportat 920 de cazuri probabile de hepatită acută severă la copii, în creştere faţă de cele 270 de cazuri raportate până în luna mai.

Până miercuri, Grecia a înregistrat doar 11 cazuri care s-au încadrat în criteriile ce descriu „un caz probabil” de apariţie a acestei boli, însă pacienţii „nu au necesitat tratamente speciale şi nu au prezentat nicio complicaţie medicală”, au anunţat reprezentanţii EODY.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.