Grecia va primi turişti din România începând cu 15 iunie

Grecia va primi turişti din România, Bulgaria şi statele UE cu un profil epidemiologic similar cu cel al Greciei, începând din 15 iunie, fără niciun fel de măsuri de carantină, informează un comunicat de presă al Ambasadei Greciei în România.

De asemenea, Bulgaria intenţionează să ridice de la 1 iunie obligativitatea ca turiştii din UE să treacă printr-o perioadă carantină de două săptămâni.

Potrivit Ambasadei Greciei în România, restaurantele şi cafenele din Grecia au fost redeschise încă din 25 mai, cu păstrarea distanţei sociale prin rearanjarea locurilor. Începând din 1 iunie vor fi redeschise şi camping-urile şi hotelurile, urmate din 15 iunie de toate spaţiile de cazare a turiştilor.

De asemenea, până la finele lunii iunie, zborurile spre Grecia vor ateriza numai la aeroporturile din Atena şi Salonic. Începând din 1 iulie, zborurile din străinatate vor fi reluate pe toate aeroporturile din Grecia.

Ambasada subliniază că protocoalele sanitare se aplică pentru toate hotelurile din Grecia, care vor fi obligate să aibă un doctor la dispoziţie care va acţiona în funcţie de instrucţiunile primite de la organizaţiile de sănătate publică. De asemenea, personalul va avea echipamente de protecţie şi va fi supus scanării termice. Numai piscinele exterioare vor fi autorizate să opereze. De asemenea, vor fi urmate regulile de distanţare socială pe plajele din Grecia.

Conform datelor oficiale, peste 1,3 milioane de turişti din România au vizitat Grecia în ultimii ani. Românii pot ajunge în Grecia cu avionul sau cu automobilul, în doar câteva ore, tranzitând Bulgaria unde datele epidemiologice sunt de asemenea foarte pozitive.

Bulgaria intenţionează să ridice de la 1 iunie obligativitatea ca turiştii din UE să treacă printr-o perioadă carantină 

Bulgaria intenţionează să ridice de la 1 iunie obligativitatea ca turiştii din UE să treacă printr-o perioadă carantină de două săptămâni, dar nu şi pentru cei din ţările UE cele mai afectate de pandemia de coronavirus (COVID-19), a anunţat vineri Angel Kunchev, şeful Inspectoratului de Sănătate al ţării, transmite Reuters.

Planul încă trebuie aprobat de Ministerul Sănătăţii, a precizat Kunchev.

Potrivit restricţiilor curente, vizitatorii de peste hotare trebuie să se autoizoleze două săptămâni pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Carantina va rămâne obligatorie pentru vizitatorii din Suedia, Belgia, Irlanda, Portugalia, Spania, Italia şi Malta, a precizat oficialul bulgar, adăugând că reglementarea se aplică şi turiştilor din Marea Britanie.

Interdicţia privind intrarea vizitatorilor in afara UE rămâne în vigoare.

„Intenţionăm să ridicăm de la 1 iunie obligativitatea ca bulgarii care se întorc acasă, turiştii din UE, din Serbia şi Macedonia de Nord, să treacă printr-o perioadă carantină de două săptămâni. Vom menţine caratina pentru opt state din UE unde s-au înregistrat cele mai multe vazuri în ultimele două săptămâni”, le-a spus jurnaliştilor Kunchev.

Dacă un turist străin are simptome de coronavirus în timp ce se află în Bulgaria, acesta va fi separat de ceilalţi turişti, dar hotelul nu va fi închis, a precizat recent ministrul Turismului, Nikolina Angelkova.

Turismul reprezintă una dintre principalele surse de venit ale Bulgariei, care asigură peste 5% din PIB şi numeroase locuri de muncă. Pe ansamblul anului trecut, un număr de aproximativ 9,3 milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria (ţară a cărei populaţie este de aproximativ şapte milioane), o creştere de 0,4% faţă de 2018.

Bulgaria înregistra vineri 2.475 de cazuri de coronavirus şi 136 decese, un nivel mult mai redus decât în multe ţări din UE.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.