Gripă: Zeci de copii diagnosticați la Buzău; la București au fost suspendate cursuri în școli și grădiniție

Unsprezece copii cu gripă confirmată prin testul rapid au fost diagnosticați într-o singură zi la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Între timp, la București, cursurile din mai multe unități școlare au fost suspendate din cauza numărului mare de cazuri gripă, la propunerea Direcției de Sănătate Publică București.

 

Zeci de copii cu gripă la Buzău

 

Purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă, a declarat pentru RoHealthReview.ri că luni s-au prezentat la secția de Pediatrie a Unității de Primiri Urgențe cei 11 copii cu vârste între 4 și 17 ani. În urma testului rapid, ei au fost diagnosticați cu gripă de tip A și B.

Cei 11 se adaugă altor 11 copii, cu vârste între 1 şi 12 ani, care au fost diagnosticaţi cu gripă de tip A şi B, în urma testului rapid, în perioada 10-20 ianuarie, tot la SJU Buzău.

În aceste condiții, vizitele în secţiile Pediatrie, Neonatologie, ATI şi Oncologie ale spitalului au fost suspendate, iar personalul medical şi pacienţii suspecţi de gripă de la secţia Pediatrie a UPU vor purta echipament de protecţie, respectiv mască.

 

Cursuri suspendate la București

 

În capitală, la Şcoala 195, sectorul 3, clasa pregătitoare G, cursurile au fost suspendate timp de 3 zile începând de luni.

La Grădiniţa 116, sectorul 1, grupa mijlocie 1, Şcoala Generală Pia Brătianu, sectorul 1, clasa IV G, Grădiniţa 68, sectorul 3, integral, Şcoala Generală 172, sectorul 6, clasa IV F, Şcoala Generală 59 sectorul 6, clasa 1B, Şcoala Generală 206, sectorul 6, clasa 1C, Şcoala Generală 157 sectorul 6, clasa 1A, Grădiniţa 210, sectorul 6, grupa Campionii cursurile au fost suspendate timp de 3 zile începând de marţi, se arată în informare.

Anunțul a fost făcut de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, relatează Agerpres.
Conform sursei citate, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a propus suspendarea cursurilor.

Două decese de gripă de la începutul sezonului

 

Două decese cu virus gripal au fost confirmate de la începutul acestui sezon până pe 12 ianuarie în România. Este cea mai recentă cifră transmisă de Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

La nivel național, în perioada 6-12 ianuarie, s-au înregistrat 692 cazuri de gripă clinică, mai puține comparativ cu cele raportate în aceeași săptămână a anului precedent S 02/2019 (1.155 cazuri).

De la începutul sezonului până săptămâna trecută au fost confirmate 165 cazuri de gripă:

  • 19 cazuri gripă cu virus AH3
  • 19 cazuri gripă cu virus AH1
  • 20 cazuri gripă A nesubtipat
  • 107 cazuri gripă cu virus B

În ansamblu, la nivel național, numărul de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 73.257, cu 19,5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (90.963) și de 1,8 ori mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (39.657) – situație datorată în principal subraportărilor din săptămâna anterioară, ca urmare a zilelor nelucrătoare, potrivit CNSCBT.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.