Grup de specialiști, coordonat de secretarul de stat Nelul Tătaru, discută măsurile împotriva noului coronavirus

Un grup de specialiști specialiști în sănătate publică, boli infecțioase și microbiologie se va întâlni mâine sub coordonarea dr. Nelu Tătaru, secretar de stat pentru a propune ministrului Sănătății măsurile ce se impun inclusiv privind noul coronavirus, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a cerut pregătirea unui set de măsuri pentru intervenția sistemului de sănătate publică în cazul apariției îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus.

Între timp, INSP a trimis direcțiilor de sănătate publică definiția de caz pentru a putea fi informate unitățile sanitare de la nivel național. De asemenea, Ministerul Sănătății în colaborare cu MAE au emis atenționări de călătorie.

 

Reuniune de urgență a OMS

 

Organizația Mondială a Sănătății se reunește miercuri, pentru a evalua riscul coronavirusului din China asupra sănătății la nivel global. Este posibil să fie emisă o alertă sanitară internațională, la fel ca în cazul epidemiei de Ebola sau de gripă porcină.

S-au confirmat până acum, la nivel internațional, cazuri de infectare cu noul coronavirus în Japonia, Coreea de Sud, Thailanda și Taiwan, iar un bărbat din Australia și un copil de cinci ani din Filipine sunt ținuți sub observație.

Autoritățile chineze au anunțat o a șasea victimă, iar numărul cazurilor confirmate se apropie de 300, cu 100 mai mult decât cu o zi în urmă. Printre cazurile confirmate se numără și 15 cadre medicale care au îngrijit pacienții. Numărul cel la care există suspiciunea se apropie de 1000, în timp ce specxialiștii estimează că ar putea fi vorba de 1300-1700 de oameni infectați cu noul coronavirus.

 

Virusul se transmite de la om la om

 

Există un risc major de explozi a epidemiei, începe marea migrație pentru Noul An Chinezesc, când sute de milioane de oameni călătoresc pentru a ajunge la casele natale, iar virusul se transmite de la om la om.

Virusul, cunoscut ca 2019-nCoV, este o nouă tulpină de coronavirus, care nu a fost identificată la oameni până acum. Se presupune că provine de la animele infectate la o piața de pește și animale din orașul Wuhan, aflat în centrul Chinei.

Coronavirusurile sunt o familie de virusuri larg răspândite, dar doar șase (noul coronavirus ar ridica numărul la șapte) pot infecta oamenii.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.