Grupul de Comunicare Strategică: Nu mai sunt paturi ATI libere pentru pacienţii bolnavi de COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, că, la nivel naţional, nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale, care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

Sâmbătă, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.537 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19.

În Bucureşti sunt avizate de DSP 335 de paturi de ATI pentru pacienţii cu COVID-19.

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 135 de paturi ATI destinate pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, precizează GCS.

”Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale”, arată sursa citată.

”1.593 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. La nivel naţional, cât şi la nivelul Municipiul Bucureşti nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale, care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2”, informează GCS.

Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

”Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, mai arată GCS.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.