Grupul Zentiva achiziționează compania românească Solacium

Compania farmaceutică Zentiva a anunțat la 13 martie că a semnat un contract de vânzare-cumpărare a părților sociale pentru achiziția companiei românești Solacium, împreună cu filiala sa Be Well Pharma. Aceasta este prima achiziție făcută de Zentiva după separarea de grupul Sanofi, la începutul lunii octombrie 2018. În urma separării, Zentiva a devenit un producător independent de medicamente generice. Compania Zentiva deține în România Zentiva S.A., firmă listată la Bursa de Valori București, prin care ocupă primul loc pe piața farmaceutică românească de medicamente generice.

Solacium este o companie românească care importă și distribuie produse farmaceutice din Germania, Italia, Franța, Spania, Marea Britanie, Croația, Norvegia și Slovenia. Solacium este în prezent parte a grupului Dr. Max, fiind deținută de Siyiara Enterprises și de Alexandru-Tony Trască.

Achiziția companiei românești Solacium a fost anunțată de noul CEO al companiei Zentiva, Nick Haggar, care a preluat conducerea companiei anul acesta, la 11 februarie. „Solacium completează businessul nostru de medicamente generice și ne ajută să ne dezvoltăm divizia de OTC-uri și oferta pentru pacienţii şi consumatorii din România”, a declarat Nick Haggar.

Achiziția Solacium de către grupul Zentiva trebuie să primească avizul mai multor autorități, inclusiv al Consiliului Concurenței din România.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.