Grupul Zentiva, în nevoie de lichidități

Compania Zentiva S.A. anunță că a devenit parte la un contract paneuropean de factoring, alături de alte firme din grupul Zentiva – Zentiva France și Zentiva k.s. (Cehia). Contractul a fost încheiat cu Factofrance SA, o companie franceză de factoring deținută de un SRL din Luxemburg.

Printr-un contract de factoring, cesionarul primește de la factor prețul facturilor emise de cesionar înainte de scadența acestora, urmând ca factorul să încaseze facturile la termen, contra unui comision exprimat, de regulă, procentual din valoarea facturilor.

Zentiva S.A. apreciază că valoarea creanțelor ce vor fi cesionate în temeiul contractelor de factoring va ajunge la o valoare totală mai mare de 10% din cifra de afaceri netă din 2018. Cifra de afaceri raportată de companie a fost de 414.517.088 lei la 31 decembrie 2018.

Contractul de factoring, la care societatea înregistrată în România a devenit parte la 19 martie 2019, a fost semnat la 24 ianuarie 2019. Cel mai probabil, acesta ar trebui să finanțeze investiția de 30 de milioane de euro în capacitățile de producție de medicamente din Praga, anunțată de grupul Zentiva la 25 ianuarie.

Compania românească a încheiat totodată și un contract de ipotecă mobiliară și un contract tripartit cu privire la un anumit cont bancar, ca garanție în favoarea factorului în legătură cu contractele de factoring.

Zentiva este un grup farmaceutic care produce și comercializează medicamente generice. Grupul are sediul la Praga și subsidiare și filiale în mai multe țări europene, printre care și România. În țara noastră, Zentiva deține fosta fabrică de medicamente Sicomed din București, din 2005. Zentiva a fost parte din grupul Sanofi până la 1 octombrie 2018, când a devenit companie independentă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.