Guvern: Există o creștere de 50% a cazurilor COVID-19 în ultima săptămână. Numărul pacienților care necesită internare este redus

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a prezentat miercuri, în ședința de Guvern, evoluția pandemiei de COVID-19 în România. Potrivit ministrului, în ultimă săptămână numărul cazurilor noi a crescut  cu 50%, însă numărul cazurilor grave a rămas redus.

„Potrivit datelor prezentate de ministrul Sănătății în cadrul ședinței de Guvern, există o creștere de 50% a cazurilor de COVID-19 în ultima săptămână. Din fericire, numărul celor a căror stare de sănătate a necesitat internarea în spital este foarte mic. Potrivit datelor prezentate, sunt 44 de internări din cele 8.600 de cazuri raportate. De asemenea, dintre locurile la ATI, aproximativ 1.500 operaționale, 417 erau ocupate cu bolnavi afectați de COVID-19”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la finalul ședinței de Guvern.

În ceea ce privește medicamentele antivirale, până la finalul acestei luni, ar putea fi disponibil primul medicament în centrele de evaluare, a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.