Guvern: Persoanele fără asigurare de sănătate primesc acces gratuit la servicii de asistență medicală primară

Persoanele fără asigurare de sănătate vor acces gratuit la servicii de asistență medicală primară oferite de medicii de familie, potrivit unei Ordonanțe adoptată, miercuri, de Guvern.

„Un act normativ adoptat astăzi (miercuri – n.r.) este Ordonanţa pentru modificarea şi completarea Legii 95 din 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi a Legii 227 din 2015 privind Codul fiscal. Acest act normativ introduce măsuri şi clarificări ale cadrului legal din sistemul de sănătate, pentru a îmbunătăţi activitatea şi managementul din acest domeniu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Actul normativ modifică pachetul minimal de servicii care se acordă persoanelor care nu fac dovada calității de asigurat prin completarea cu servicii medicale de asistență medicală primară.

„Pentru a putea beneficia de aceste noi servicii medicale, persoanele care nu fac dovada calității de asigurat vor avea obligația să se înscrie pe lista unui medic de familie. Astfel, peste două milioane de persoane neasigurate vor fi înregistrate la furnizorii de asistență medicală primară, respectiv medicii de familie, în acest fel putând beneficia de pachetul minimal de servicii în asistența medicală primară, toate fondurile necesare pentru plata acestor noi servicii medicale urmând a fi suportate prin transfer de la bugetul de stat către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate. Mai multe detalii tehnice privind aceste aspecte le vom comunica de la nivelul Guvernului și Ministerului Sănătății”, a explicat Dan Cărbunaru.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.