Guvernul amână OUG necesară pentru dotarea centrelor de vaccinare și plata personalului medical implicat în campania de vaccinare

Cu doar 48 de ore înainte de etapa a doua de vaccinare, premierul Florin Cîțu a precizat că speră ca Ordonanța de Urgență privind finanțarea centrelor de vaccinare anti-COVID-19 să fie gata până vineri. Prim-ministrul a explicat că trebuie clarificat mecanismul de plată și că va fi foarte atent la criterii, în condițiile în care, în trecut, au fost situații „când nota de plată a fost supraevaluată”.

„Este o ordonanță care este în procedură de avizare, v-am spus, și sper să fie gata până vineri. Trebuie clarificat clar mecanismul de plată. Cred că mergem într-o direcție, așa cum am folosit și până acum, prin Ministerul Sănătății, cu decontare de la bugetul de stat, dar aici eu vreau să fiu foarte atent la criterii. Pentru că au fost situații în trecut când nota de plată a fost supraevaluată. Vreau să mă asigur să fie foarte clar că avem criterii clare prin care se definesc aceste cheltuieli care pot fi decontate prin Ministerul Sănătății de la bugetul de stat. Este adevărat, ne uităm la o soluție de a deconta aceste cheltuieli și din fonduri europene. Se pare că mergem și în direcția aceasta, să putem să găsim și acolo spațiu, dar în acest moment folosim ceea ce știm și ce am folosit și în 2020 – decontare prin Ministerul Sănătății, mecanismul, și apoi de la bugetul de stat”, a explicat Florin Cîțu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.