Guvernul aprobă investiția în blocul operator de la Spitalul Universitar de Urgență București

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de investiții „Dotarea blocului operator central din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București”. Conform acestuia, o sumă de peste 71 de milioane de lei va fi alocată de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătății, pentru a dota cele unsprezece săli de operație din blocul operator de la SUUB. Durata de realizare a investiției ar urma să fie de 18 luni.

În proiect se prevede achiziția de aparatură medicală de ultimă generație, necesară creării unei structuri unitare, integrate și performante care să asigure nevoile pacienților. Instrumentarul care va fi achiziționat este actualizat în funcție de nevoile actuale pentru patologiile operate, cu estimări realizate pe baza volumelor medii ale anilor trecuți, dar modulate pentru o trecere progresivă în următorii ani către tehnici minim invazive, cu o creștere a activității de tip terțiar și de excelență.

„Proiectul aprobat astăzi este doar un prim pas și se înscrie în măsurile care au ca scop implementarea Strategiei naționale de sănătate și a Planului de acțiuni pe perioada 2014–2020”, declară Sorina Pintea, ministrul sănătății, citată de un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.