Guvernul României a aprobat normele metodologice pentru înființarea și funcționarea Colegiului Fizioterapeuților

Colegiul Fizioterapeuților

Ministerul Sănătății a publicat o Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 229/2016 privind organizarea şi exercitarea profesiei de fizioterapeut, precum şi pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Fizioterapeuţilor din România.

Potrivit actului, fizioterapeutul își desfășoară activitatea sub principiul independenței profesionale, în colaborare cu medicul specialist, după caz în cadrul echipei multidisciplinare, respectând prescripția medicală, orice decizie fiind luată spre binele pacientului/beneficiarului.

Articolul 7 al normelor metodologice precizează că fizioterapeutul își desfășoară activitatea sub principiul independenței profesionale, în colaborare cu medicul specialist, după caz în cadrul echipei multidisciplinare, respectând prescripția medicală, orice decizie fiind luată spre binele pacientului/beneficiarului.

Suspendarea dreptului de exercitare a profesiei poate interveni în situația în care un fizioterapeut nu îşi exercită profesia efectiv, legal şi neîntrerupt pe o perioadă de cel puţin un an, în ultimii 5 ani de la data absolvirii studiilor care atestă formarea în profesie, în situația suspendării calității de membru, la cererea titularului, în situația aplicării pedepsei interdicției de a exercita profesia de fizioterapeut, prin hotărâre judecătorească sau ca sancțiune disciplinară, pe o perioadă determinată sau în situația în care fizioterapeuții nu realizează, pe parcursul unui an, minimum 30 de credite de educație medicală continuă, li se suspendă dreptul de liberă practică până la realizarea numărului de credite necesar.

În plus, pentru asigurarea unui nivel ridicat al cunoștințelor în domeniul fizioterapiei și a creșterii gradului de pregătire profesională, fizioterapeuții sunt obligați să efectueze cursuri și alte forme de educație medicală continuă, creditate de Colegiul Fizioterapeuților din România.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.