Hackerii care au vizat spitale din România erau chinezi, potrivit SRI

Centrul Național Cyberprint din cadrul Serviciului Român de Informații (SRI) suspectează că atacatorii care au infectat sistemele informatice a mai multe spitale din România sunt de origine chineză, potrivit unui comunicat transmis de SRI.

„În legătură cu atacurile cibernetice de la spitale, Centrul National Cyberint suspectează că atacatorii sunt de origine chineză. Au fost luate în calcul orele la care hackerii chinezi au fost activi și indiciile lăsate în mesajele de răscumpărare”, se arată în comunicat.

Potrivit SRI, au fost afectate de virusul de tip ransomware BadRabbit patru spitale din țară: Victor Babeș din București, precum și spitalele din Huși, Dorohoi și Cărbunești.

Din analizele preliminare efectuate reiese faptul că, pentru oprirea infecției este suficientă instalarea oricărui produs antivirus recunoscut în domeniu.

“Cel mai probabil infecția se bazează pe inginerie socială (păcălirea utilizatorului) și nu pe exploatarea unei vulnerabilități a sistemului. Virusul nu este de mare complexitate, fiind detectabil de către orice produs antivirus clasic”, a avertizat Serviciul Român de Informații.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.