HepHIV 2019: Provocări ale testării și îngrijirii realizate la timp și integrat

Cunoașterea statutului propriu în privința infecției cu HIV este unul din obiectivele importante pentru controlul infecției HIV/SIDA. Diagnosticul infecției permite instituirea tratamentului antiretroviral și, astfel, o viață cât mai aproape de normal, cu evitarea apariției complicațiilor infecției și a dezvoltării sindromului imunodeficienței dobândite (SIDA). Dar cunoașterea statusului infecției cu HIV permite și diagnosticul infecțiilor asociate cu Mycobacterium tuberculosis sau cu virusurile hepatitice B sau C.

Legătura dintre HIV și coinfecția cu virusurile hepatitice B, C și D face obiectul principal al seriei de conferințe HepHiv organizate de HIV in Europe, o inițiativă paneuropeană. Aceste conferințe, organizate o dată la doi sau trei ani, sunt adevărate platforme pentru schimburi de experiență și de activități menite să crească diagnosticarea precoce și calitatea îngrijirii persoanelor din Europa care trăiesc cu HIV și cu hepatite virale.

După ce ediția din 2017 a fost organizată în Malta, țară care deținea atunci președinția Consiliului Uniunii Europene, ediția de anul acesta se organizează la București, în perioada 28–30 ianuarie. Tema conferinței HepHIV 2019, de la București, este: provocări ale testării și îngrijirii realizate la timp și integrat.

Ro Health Review va fi la conferință și va informa publicul asupra subiectelor dezbătute și asupra chemării la acțiune ce va fi anunțată miercuri, 30 ianuarie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.