Holtere pentru a monitoriza suspecții de Covid-19

Persoanelor suspecte de Covid-19 li se va monta pe corp câte un holter prin intermediul căruia va fi monitorizată temperatura, frecvența respiratorie sau ritmul cardiac. De asemenea, holterul este dotat cu gps, putându-se urmări astfel dacă suspectul de infectare cu noul coronavirus părăsește locul de izolare. Acest lucru este posibil datorită unui memorandum semnat între Ministerul Sănătății și Primăria Sectorului 1, care a contractat 3000 de astfel de aparate. Complexul Multifuncțional Caraiman, centru medical deschis de Primăria Sectorului 1, a achiziționat initial holterele pentru pacienții cu probleme cardiace.

Până în prezent au sosit deja 300 de holtere, urmând să mai fie aduse încă 500 în perioada imediat următoare, după cum a explicat primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache. El a mai spus că toate holterele sunt plătite de Primărie, vor fi folosite de către Minister, iar după ce trece problema noului coronavirus, se vor întoarce la Primărie.

Concret, celor aflați în izolare la domiciliu, li se vor monta câte un astfel de holter urmând ca datele să fie transmise în timp real.

“Scopul nostru este să monitorizăm rapid toți pacienții din București, care sunt în izolare la domiciliu, pentru a evita dezvoltarea complicațiilor aferente”, a precizat ministrul Victor Costache.

El a precizat că momentan se montează la cei care sunt izolați în București, iar procedura se va extinde și la nivel national.

“Este o monitorizare medicală continuă, de cel mai înalt nivel, care este acordată gratuit”, a adăugat ministrul, spunând că sistemul este unul performant, care va preveni și un posibil infarct.

Costache: Deocamdată avem destule teste pentru depistarea coronavirusului

De asemenea, Victor Costache, a dat asigurări că deocamdată avem destule teste pentru depistarea coronavirusului, iar în fiecare zi sunt comandate alte teste.

“Testele sunt repartizate la nivelul fiecărui centru cu capacitate de diagnostic, fiind repartizate pentru încă o săptămână”, a adăugat ministrul Victor Costache.

Coronavirus în România: 52 de persoane în carantină instituţionalizată și alte peste 11.200, în izolare la domiciliu

Un număr de 52 de persoane se află în carantină instituţionalizată pe teritoriul României, pentru care se efectuează verificări ca să se depisteze dacă au contractat virusul COVID-19 (coronavirus), alte 11.235 de persoane aflându-se în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală, după cum a anunțat marţi Grupul de Comunicare Strategică.

Până acum, la nivel naţional au fost confirmate 17 cazuri de cetăţeni infectaţi cu virusul COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul României.

Dintre aceştia, 5 sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.

„Toţi pacienţii internaţi au o stare generală bună, iar persoanele în vârstă şi care au boli cronice sunt monitorizate cu atenţie. Aceştia sunt internaţi în spitale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi Craiova”, precizează sursa citată.

Conform GCS, în cursul zilei de luni au fost înregistrate 280 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 2.376 la linia TELVERDE (0800.800.358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.