Hozoc: Primele imunoglobuline anti SARS-COV2, disponibile cel târziu în octombrie

Florin Hozoc, director general al unei firme importatoare de imunoglobulina, a anunţat că cel mai târziu, în octombrie, vor fi disponibile primele imunoglobuline anti SARS-COV2.

Potrivit lui Hozoc, România va putea avea acces la aceste medicamente fabricate din plasmă, astfel încât să le utilizeze pentru tratamentul pacienților cu forme medii sau severe, dar și pentru imunizarea persoanelor vulnerabile.

Pentru că România nu are încă o fabrică de medicamente din plasmă, statul va selecta prin licitație un producător internațional autorizat, care va procesa această plasmă colectată de la românii vindecați de noul coronavirus, după cum a spus Florin Hozoc.

“Acest lucru va fi posibil doar dacă Ministerul Sănătății împreună cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, precum și Institutul Național de Hematologie Transfuzională vor reuși să organizeze repede colectarea, testarea, procesarea și depozitarea plasmei de la persoanele vindecate, înființând astfel banca publică de plasmă convalescentă. Pentru că susținem acest efort național, am oferit gratuit echipamentele de testare NAT, inactivare virală, congelare ultra-rapidă și depozitare a plasmei, care sunt strict necesare pentru utilizarea plasmei la fabricarea de imunoglobulină”, a anunţat Florin Hozoc, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, statul român va putea astfel utiliza plasma convalescentă pentru a fabrica imunoglobulina anti SARS-COV2 necesară pacienților români.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.