Iaşi: Studenţii de la UMF pot intra în examene doar dacă s-au vaccinat, au test COVID negativ sau au trecut prin boală

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) “Gr. T. Popa” din Iaşi vor avea acces în sala de examen doar dacă vor prezenta un document din care să reiasă că s-au imunizat sau că au testul negativ pentru COVID, regula fiind valabilă şi pentru cadrele didactice sau supraveghetori.

Potrivit Deciziei 516 din 12 mai, adoptată de Consiliul de Administraţie a UMF Iaşi şi semnată de rectorul Viorel Scripcariu, pentru a participa la sesiunea de examene din perioada 29 mai – 19 iunie, “studenţii vor prezenta înainte de fiecare examen unul din următoarele documente: certificat de vaccinare anti COVID, inclusiv în primă doză; test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore; rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; adeverinţă din care să rezulte că se află între a 16-a şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2”.

Conform deciziei, cadrele didactice examinatoare vor permite participarea la examene doar studenţilor care prezintă unul dintre documentele enumerate mai sus.

O decizie similară a fost luată de Consiliul de Administraţie al UMF Iaşi şi în ceea ce priveşte cadrele didactice examinatoare şi personalul didactic auxiliar catedre.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.