IATA Travel Pass, aplicația care ar putea permite oamenilor să călătorească fără a mai intra în carantină

O aplicație ce ar putea permite oamenilor să călătorească fără a mai intra în carantină la destinație urmează să fie lansată în luna martie.

Aplicația numită IATA Travel Pass permite călătorilor să își poată stoca și gestiona dovezile testelor anti-COVID-19 efectuate, precum și vaccinării împotriva noului coronavirus, potrivit CNN.

Aplicația mobilă va fi gratuită și funcționează în patru moduri. Potrivit sursei citate, într-o primă fază există un registru global al cerințelor de sănătate, astfel încât pasagerii să poată verifica ce documente le sunt necesare pentru a intra în țările de destinație. Ulterior, călătorii pot verifica registrul global al centrelor de testare și vaccinare, astfel încât să se poată programa înainte de plecare. De altfel, prin intermediul aplicației, laboratoarele și centrele de testare autorizate pot trimite în siguranță certificatele de testare și vaccinare către pasageri. Iar în ultima fază, călătorii își pot gestiona identitatea digitală, mai exact să își creeze o versiune digitală a pașaportului lor pe telefon, să primească și să partajeze certificatele de testare sau vaccinare COVID-19 și să gestioneze alte documente de călătorie.

Pe de altă parte, noua platformă digitală reprezintă o modernizare a sistemului existent de teste și certificate de vaccinare tipărite.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.