Imunizarea în Marea Britanie: 1 din 6 londonezi a contractat deja noul coronavirus

Aproximativ un londonez din şase şi o persoană din 20 în restul regiunilor din Anglia au contractat deja noul coronavirus, a precizat joi secretarul de stat în ministerul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, menţionând un studiu realizat recent, potrivit DPA, relatează Agerpres.

Datele colectate în urma unui studiu de monitorizare a anticorpilor condus de Biroul Naţional de Statistică (ONS) sugerează că 17% dintre locuitorii Londrei şi circa 5% dintre cetăţenii Angliei au avut rezultate pozitive la testele care depistează anticorpii pentru coronavirus, a spus Hancock.

Hancock a făcut acest anunţ după ce guvernul a semnat un acord cu companii farmaceutice pentru livrarea a 10 milioane de teste de anticorpi.

Nu există dovezi ale unei rate crescute de infectare cu noul coronavirus în rândul lucrătorilor din prima linie ai National Health Service (NHS), potrivit ONS.

Hancock a declarat că autorităţile iau în considerare eliberarea unor certificate pentru persoanele care primesc un rezultat pozitiv la testele de anticorpi.

”Nu e vorba doar despre progresele clinice pe care le pot aduce aceste teste. Ci că faptul de a şti că o persoană deţine aceşti anticorpi ne va ajuta să înţelegem mai mult în viitor dacă aceasta prezintă un risc mai scăzut de a se infecta cu noul coronavirus, de a deceda din cauza coronavirusului şi de a transmite coronavirusul”.

Oficialul a anunţat totodată implementarea în fază de încercare a unui test rapid de 20 de minute care să spună oamenilor dacă sunt sau nu bolnavi de COVID-19. Au apărut critici potrivit cărora, oamenii au fost nevoiţi să aştepte mai multe zile înainte să primească rezultatele testelor de depistare a COVID-19.

Şeful serviciilor sanitare britanice, Chris Whitty, a declarat în timpul conferinţei de presă că numărul total de decese din toate cauzele a scăzut în prezent la un nivelul mediu înregistrat într-o perioadă de iarnă.

”Aşadar, în principiu, avem de-a face cu o situaţie asemănătoare celei din timpul iernii din punct de vedere medical, în ceea ce priveşte mortalitatea, doar că se întâmplă la sfârşit de primăvară şi început de vară”.

Oficialul a mai spus că decesele din azilele de bătrâni au depăşit momentul de vârf.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.