În ciuda controverselor, Ministerul Sănătăţii din Brazilia recomandă hidroxiclorochina pentru tratarea infecției cu SARS-CoV-2

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a recomandat folosirea controversatului medicament anti-malarie hidroxiclorochina pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Medicamentul poate fi administrat pentru pacienţii cu simptome uşoare, a scris ministerul într-un ghid actualizat pentru medici publicat joi.

Titlul documentului a fost schimbat faţă de o versiune anterioară, o serie de referinţe au fost şterse, iar cei responsabili de text au fost numiţi, potrivit DPA citată de Agerpres.

Ministerul a autorizat miercuri ca medicamentul să fie folosit pentru pacienţii cu simptome uşoare, în timp ce anterior numai pacienţii cu o infecţie puternică puteau utiliza medicamentul.

Hidroxiclorochina este folosită pentru a trata malaria şi anumite boli autoimune.

Nu a fost dovedit încă în mod concludent dacă medicamentul este de asemenea potrivit pentru tratarea bolii, cauzată de noul coronavirus.

Totuşi, efectele secundare ale medicamentului sunt considerate a fi bine cercetate.

Pentru unele persoane, folosirea medicamentului poate duce la un risc crescut de perturbări ale ritmului cardiac, printre alte lucruri.

Brazilia devine treptat noul epicentru pandemic, cu al treilea cel mai mare număr de infecţii la nivel global, după SUA şi Rusia, conform datelor colectate de Universitatea Johns Hopkins.

Până acum, 310.087 de persoane infectate cu coronavirus au fost înregistrate în Brazilia. Cel puţin 20.047 de persoane au murit.

Ministrul brazilian al Sănătăţii, Nelson Teich, care a atras atenţia asupra efectelor secundare ale medicamentului, a demisionat săptămâna trecută.

El a deţinut acest post mai puţin de o lună, după ce predecesorul său a demisionat de asemenea.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.