În Germania, un medic e suspectat de uciderea unor pacienţi COVID

Poliţia germană a anunţat că a deschis o anchetă împotriva unui medic din oraşul Essen în legătură cu uciderea cu o injecţie letală a doi pacienţi grav bolnavi. Pacienții erau infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Medicul, în vârstă de 44 de ani, lucra la Spitalul Universitar din Essen din luna februarie, și este bănuit că a ucis doi bărbaţi, în vârstă de 47 şi respectiv 50 de ani, care erau internaţi la ATI cu forme foarte severe de boală, a anunțat, vineri, Reuters.

Medicul, care a fost arestat miercuri, a mărturisit una dintre crime, afirmând că a vrut să-i scutească de suferinţă pe pacient şi pe rudele acestuia.

Cotidianul Bild a relatat că medicul a informat în prealabil familiile pacienţilor că îi va ucide pe aceştia cu o injecţie letală.

În Germania, pacienţii pot cere asistenţă pentru a-şi pune capăt vieţii, conform unei decizii judecătoreşti de anul trecut. Nu este clar însă dacă s-a întâmplat acest lucru în cazul doctorului. Spitalul din Essen a menţionat că medicul în cauză a fost suspendat.

Regiunea industrială în care se află oraşul Essen este în momentul de faţă una din zonele din Germania cele mai afectate de noul coronavirus, cu 166 de cazuri diagnosticate la 100.000 de locuitori pe parcursul ultimei săptămâni, cu mult peste target-ul guvernamental de 50.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.